WEDSTRIJDREGLEMENT
ALGEMEEN
Wedstrijdreglement Stichting Triathlon Brabant hanteert de reglementen van de NTB. Deze kun je hier vinden. Hieronder nog enkele specifieke aandachtspunten. Lees deze goed door voordat u zich inschrijft, om niet voor verrassingen te komen staan aan de start!
PARC FERMÉ
Fietsen stallen vanaf 8:30 uur. Uw fiets plaatst u in het vak aan het rek waar uw nummer staat aangegeven. Het parc fermé is alleen toegankelijk voor deelnemers en wordt tot 15.30 uur bewaakt door mensen van de organisatie. Daarna worden de fietsen niet meer bewaakt en staat uw fiets daar voor eigen risico. In het parc fermé mag niet gefietst worden. Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht. De helm moet vast zitten voordat u uw fiets van het rek pakt en mag pas losgemaakt worden als de fiets weer aan het rek hangt. U dient in het parc fermé ten alle tijden de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen. Bij het niet houden aan deze regels wordt u uit de wedstrijd genomen. De sticker met uw startnummer dient u zichtbaar te plaatsen aan uw fiets. U kunt uw fiets ophalen uit het parc fermé op vertoon van uw startnummer. Bij het ophalen van uw fiets zal het startnummer gemerkt worden. Let op!! dat u tijdens het in/uit checken geen deelnemers hindert die met de wedstrijd bezig zijn.
ZWEMMEN
Het zwemmen geschiedt in recreatieplas Berkendonk. Triathlon Brabant volgt de NTB richtlijnen. De meeste warmte verlies je door het hoofd. Je zorgt zelf voor een badmuts. Je moet ook zelf voor een wetsuit zorgen. Dit kan gemakkelijk via www.triathlonwinkel.nl.
De start van alle afstanden geschiedt vanaf het strand van recreatieplas Berkendonk. Als je tijdens het zwemmen hulp nodig hebt als gevolg van koude, uitputting of anderszins, steek dan je hand op. Het zwemonderdeel zal door een reddingsbrigade begeleid worden welke met kano’s rondom het parcours zullen liggen.”
FIETSPARKOERS
Tijdens het fietsen en zolang je je fiets vast hebt, helm op en vast. Tijdens het fietsen mag er gecoacht worden. Bij de ingang van het PF (parc fermé) is een strafbox gesitueerd voor de deelnemers die onderweg een kaart (straftijd) krijgen van een NTB jurylid. Neem vooraf de tijd om de NTB/ITU regelementen goed door te lezen. Het fietsparkoers is nagenoeg verkeersvrij. Het is echter mogelijk dat er aanwonenden van het parcours zich op het parcours bevinden, deze worden onder begeleiding van verkeersregelaars veilig doorgelaten, maar blijf opletten. De fietsroute is net als de looproute op alle kritieke punten voorzien van een vrijwilliger dan wel een verkeersregelaar. Verder is de route duidelijk voorzien van aanwijzingen. Je bent verkeersdeelnemer dus let goed op en houd je aan de verkeersregels. Tijdens het fietsen dient u uw startnummer op de rug te dragen.
STRAFBOX
Tijdstraffen in de penaltybox voor stayeren (blauwe kaart) zijn:
*1 minuut bij de achtste afstand; De stayerzone bij Achtste afstand meet 10 meter
*2 minuten bij de kwart afstand; De stayerzone bij Kwart afstand meet 10 meter De straf voor blokkeren (gele kaart) is een Stop & Go in de penaltybox.
De atleet moet zelf stoppen bij de penaltybox en zijn kaart tonen dan wel mededelen aan de official. Pas na een GO van de official kan de atleet zijn wedstrijd vervolgen!
LOPEN
Tijdens het lopen dient u uw startnummer op de borst te dragen. Het startnummer mag niet gevouwen worden. De looproute is geheel verkeersvrij. Op de kritieke punten staan vrijwilligers dan wel verkeersregelaars om uw veiligheid te waarborgen. U moet de aanwijzingen van de vrijwilligers en verkeersregelaars te allen tijden opvolgen. Op de niet kritieke punten zijn de zijpaden afgezet met lint dan wel hekken. Er is 1 drinkpost. Na de finish is er een verzorgingspost.
ESTAFETTE EN BEDRIJVENTEAMS
Voor de estafette en bedrijventeams gelden dezelfde regels als voor de individuele deelnemers deze dienen bij de wissel de Chip door te geven aan de deelnemer die het volgende onderdeel overneemt. Deze deelnemer dient dan de Chip net boven de enkel te bevestigen. Finishen alleen door de loper, dus niet voor de overige team leden.