WETSUITVERHUUR

Mocht de watertemperatuur afkoelen de komende weken, dan is een goed aansluitend wetsuit een meerwaarde om je lichaam tijdens het zwemonderdeel minder snel te laten afkoelen. Zwemmen met een wetsuit is niet verplicht bij een watertemperatuur boven de 17 graden, maar bij dalende watertemperatuur wel aan te bevelen.

WAT DOET EEN WETSUIT?

Het wetsuit beschermt je tegen de koude van het water en zorgt ervoor dat je beter drijft. Echter, met een wetsuit zwemmen is anders dan in ‘gewone’ zwemkleding. Zo is de ligging van je lichaam in het water hoger. Lekker bij de borstcrawl, maar zwem je schoolslag dan zul je merken dat je je slag iets moet gaan aanpassen. Een wetsuit moet goed zitten. Is het te groot, dan ‘vang’ je water en dat zwemt veel zwaarder. Is het te strak dan is het niet prettig om adem te halen. Kortom, het pak moet goed zitten

NOG GEEN WETSUIT?

Er bestaat de mogelijkheid om een wetsuit te huren. Bij Triathlonwinkel.nl hebben ze verschillende wetsuits in de verhuur, waarvan een beperkte voorraad kinderwetsuits. Wil je er zeker van zijn dat er een wetsuit voor jouw maatvoering beschikbaar is, dan adviseren wij je om niet tot het laatste moment te wachten met reserveren.

Wil je advies en spullen reserveren, stuur een mailbericht naar info@triathlonwinkel.nl en richt je mailbericht aan Eric of maak een afspraak in de winkel bij de Triathlonwinkel in Uden.

*De kosten voor huur van een wetsuit zijn € 30,- voor het evenement. Daarnaast zal er een ID bewijs als borg worden gevraagd.*

WIJ ZIJN TROTS

OP ONZE SPONSORS EN VRIJWILLIGERS